Waard tot Waagloop (Uitverkocht!)

Datum: Zondag 19 september 2021
Startlocatie: Station Heerhugowaard
Starttijd: 10:00
Finishlocatie: Centrum Alkmaar 
Afstanden: 10 Engelse Mijl (16,1 Kilometer) & ± 8 kilometer 
Inschrijfgeld: € 10,-


Introductie
Helaas zijn we nog steeds niet van corona af. Een van de mooiste hardloopevenementen die Nederland rijk is, de Dam tot Damloop, is wederom afgelast. Dit terwijl het er lange tijd naar uitzag dat we eindelijk weer mochten. We balen ontzettend dat dit hardloopfestijn aan ons voorbij gaat, maar zagen het de laatste dagen wel een beetje aankomen. Daarom hebben we snel geschakeld en bieden we de kleinschalige Waard tot Waag Loop aan als alternatief. 

Het idee is hetzelfde als bij de Dam tot Damloop. Hardlopen vanaf de ene stad naar de andere stad, waar je onthaald wordt op een gezellig finishplein. Waar de Dam tot Damloop twee afstanden aanbied op verschillende dagen doen wij het gewoon op hetzelfde moment. Zo willen we zoveel mogelijk mensen de kans te geven om hun trainingsarbeid niet verloren te laten gaan.  
We starten gezamenlijk vanaf station Heerhugowaard en finishen in het centrum van Alkmaar. Wat de Dam tot Dam niet heeft, maar Victorie Runners wel, is uiteraard de dorstige eindspurt. Niet alleen de snelste mannen en vrouwen over beide afstanden winnen een prijs. Ook degene die het laatste stukje het snelst aflegt wordt in de watten gelegd. Na de finish is er uiteraard weer de mogelijkheid om gezamenlijk een herstelborrel te drinken. 

Prijzen
Er zijn 5 prijzen te verdelen. De prijsuitreiking vindt direct na het finishen van de laatste deelnemer plaats. 

  • Snelste man op de 10 Engelse Mijl;
  • Snelste vrouw op de 10 Engelse Mijl;
  • Snelste man op de 8 Kilometer;
  • Snelste vrouw op de 8 Kilometer;
  • Snelste deelnemer op de Dorstige eindspurt. 

Tijdwaarneming van de dorstige eindspurt vindt plaats via een Strava segment.

Datum
De start vindt plaats op zondag 19 september om 10:00 uur. De prijsuitreiking voor beide afstanden en de eindspurt zal rond 12:00 uur zijn, als alle deelnemers zijn gefinisht..

Bagageservice
Zoals het hoort organiseren we ook een bagageservice. Je kunt je kledingtas bij de start inleveren en wij zorgen dat deze bij de finish weer voor je klaar ligt.

Medaille
Wat is een alternatief voor de Dam tot Damloop zonder zelf ontworpen medaille? Precies! Dat kan natuurlijk niet. Daarom wordt jou, na het volbrengen van de Waard tot Waagloop uiteraard een medaille omgehangen. Niet zomaar ééntje, maar een echte Victorie Runners Medaille. Wat wil je nog meer?

Parcours
De 2 routes worden uitgezet met de bekende Victorie Runners bewegwijzering. Daarnaast krijgt iedereen het GPX bestand zodat je de route ook in je horloge kan zetten. 

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt €10,-. Hiervoor krijg je:

  • Startnummer;
  • Medaille;
  • Verzorging Onderweg;
  • Bagageservice.