Ken je het verhaal van de haas en de schildpad? Dat verhaal is een mooie metafoor voor ons. Wij zijn Martijn Verhoeven en Alex Kugel. We hebben beide jaren lang gevoetbald en daarna de overstap gemaakt naar hardlopen. De één wat fanatieker dan de ander, maar juist dit verschil zorgt er voor dat wij (virtuele) evenementen organiseren die voor iedereen interessant zijn. Dus kijk gerust met wie je het meeste overeenkomsten hebt en bepaal zo hoe Victorie Runners jou kan helpen aan nieuwe motivatie of hardloopplezier.

Martijn

Onze haas heeft meerdere marathons gelopen en traint nu voor een sub 3 marathon, maar ook de kortere afstanden behoren tot zijn repertoire. Lopen doet hij graag in de omgeving van zijn woonplaats Zuid-Scharwoude en bij av Hera in Heerhugowaard. Met de Mila groep traint hij twee keer per week op de baan en op zondag in de Schoorlse duinen. Martijn heeft samen met Alex Victorie Runners opgezet omdat hij als haas geniet van snelheid en het wedstrijd element. Tijdens de lockdown(s) was dit ver te zoeken. De Victorie Runners events geven hem net dat beetje extra om het beste uit zichzelf te halen.

Mooiste wedstrijd: Marathon van Athene. De authentieke marathon lopen over een erg zwaar parcours en finishen in het oude olympisch stadion, dat was magisch.
PR waar ik het meest trots op ben: 16:10 op de 5 Kilometer, dat betekent voor mij dat er nog veek meer te halen valt op de andere afstanden.
Waar ik het meest van heb geleerd: De voorbereiding op het hardlopend bedwingen van de Mont Ventoux. Dit heeft mij geleerd dat je met een goede en specifieke voorbereiding tot heel veel in staat bent.
Mijn hardloopdroom: Bij de eerste honderd eindigen tijdens een World Major Marathon

Alex

De schildpad moet de iconische 42 kilometer en 195 meter nog lopen. Daar is hij zich nog mentaal én fysiek op aan het voorbereiden. “Eerst maar is een halve marathon onder de 1:45 te lopen, dan kijk ik verder”. Trainen doet hij voornamelijk in en om Alkmaar waar Alex al 6 jaar woont, vaak individueel en soms met vrienden of collega’s. De reden dat Alex samen met Martijn Victorie Runners heeft opgezet is dat hij als schildpad wel houdt van een uitdaging, Dat is precies wat Victorie Runners voor elkaar wil krijgen. Vandaar dat er, naast een prijs voor de snelste, ook altijd een uitdaging is die ervoor zorgt dat iedereen kans maakt om te winnen!

Mooiste wedstrijd: Dam tot Dam loop, geweldige start en finish en de afstand blijft een uitdaging.
PR waar ik het meest trots op ben: 10 kilometer record dat ik met het eerste Victorie Runners event heb gelopen, geeft toch maar aan dat de wedstrijd prikkel erg welkom is bij mij.
Waar ik het meest van heb geleerd: Mijn halve marathon in Amsterdam in 2018. Omdat ik daar de afstand en het weer heb onderschat, dat gebeurt me niet nog een keer.
Mijn hardloopdroom: Een marathon te lopen binnen 4 uur, wellicht dat 2021 daar wel het jaar voor gaat zijn.